torstai 24. huhtikuuta 2014

Jotain pientä lonkkaluksaatiovauvalle

Pikkupeikolle syntyi pari viikkoa sitten serkku, jolla todettiin lonkkaluksaatio. Perheen äiti kysyi minulta, että olisiko minulla halua ja aikaa ommella vauvalle jotain kätevää päällepuettavaa.
En ollut vielä tuolloin nähnyt vauvaa, joten googletin hieman kuvia ja pyysin mittoja, jotta tietäisin minkäverran lasta "vie tilaa".  No arviolta ja mututuntumalla tehtyjähän näistä silti tuli.


Toiveena oli liivimekko ja sellainen piti toki ommella. Tein mekosta pitkän ja helmaan nauhakujan ajatuksena että yläkautta on helppo pukea ja lopuksia mekon helman voi sulkea pussiksi, eikä housuja välttämättä alle tarvita. Kaavapohjana OB:n essumekko koossa 56cm. Yläosan vuoritin valkoisella trikoolla. Ihanan pehmoinen keijuneitojersey ikasyrilta.




Lisäksi surautin hameen samalla periaatteella. Vyötärön resorista piti tehä reilusti tavallista suurempi, koska myös vyötärölle taipuu lastat lisäten ympärysmittaa. Eteen tein pienen vastalaskoksen väljyyttä lisäämään ja koristeeksi.
Taikametsäjersey ostettu muistikuvani mukaan royal-tuotteelta.


Aivan täydellisiä näistä ei tullut, pituutta olisi saanut olla vieläkin reilummin. Näkemättä vauvaa ja lastaa, en osannut hahmottaa kuinka paljon tilaa se viekään ja  helmaa ei näissä saa kurottua aivan umpeen. Mutta perheessä ollaan silti erittäin tyytyväisiä ja liivimekko on kuulemma saanut paljon kehuja ja ihailua niin sairaalassa kuin neuvolassakin ja täytyy sanoa että tuli enemmän kuin hyvä mieli kuulla tästä :)
Liivimekon lupasin muokata helman osalta uusiksi kun lastaa ei enää tarvita ja sitten tytöllä on ensin mekko ja kasvaessaan tunikamittainen liivari :)
Katsotaan mitä tuosta hameesta saa aikaiseksi, jos ei muuta niin menee melkein tuollaisenaan kun tyttö on paaaaljon isompi :)

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ristiäisvaatteet sisaruksille

Meillä oli eilen ristiäiset ja pitihän lapsukaisille ommella asiaankuuluvat vaatteet.
Liian juhlavaa, eli minun mittapuulla ns, kertakäyttöistä vaatetta koko ajan kasvaville lapsille en halunnut tehdä, joten siksi ompelin vaatteet jotka sopivat arkikäyttöön juhlien jälkeen, mutta uusina olivat tarpeeksi siistit myös juhlaan :)

Pikkupeikko sai ylleen mekon joutsentrikoosta, jota ostin Majapuulta. Luonnossa kangas oli paljon ihanampaa kuin kuvassa ja onneksi sitä pieni pätkä vielä jäi :)
Kaava on jälleen oma sovellus, pohjana OB:n essumekko koossa 56cm mutta muuteltu loppupelissä niin paljon ettei kaavasta ole juuri mitään jäljellä. 
Kantinkääntäjäni tekee lähes 15mm kanttia ja koin sen liian leveäksi ja "hallitsevaksi" näin siroon ja pieneen mekkoon, joten päätin vuorittaa yläosan ja lopputuloksesta tuli oikeinkin mieluinen! Helmaan vielä ripaus pitsiä, niin avot :)
Tämä mahtuu varmaan suhteellisen hyvän tovin vielä, mennen tunikana tytön kasvaessa.

Panta on royal-tuotteelta ostettua pitsikuminauhaa, johon ompelin äitini virkkaaman kauniin kukkasen. On ihanaa kun omassa perheessä on taitava virkkaaja, jolle voi esittää toivomuksia ja alta aikayksin on erilaisia tuotoksia valmiina :) Itse olen niin syvällä ompelun maailamassa, että vaikka perusvirkkaus onnistuu ja satunnaisesti joku kukkakin, niin en ole malttanut opetella näiden tekemistä vielä..Joku päivä sitten :)

Mutta nyt puheet sikseen ja kuvia kehiin :)

 



Halusin säilyttää harmaan teeman myös veikan asussa, joten ompelin Kärkkäiseltä ostetusta harmaasta tähtitrikoosta paidan OB:N 104cm Little Lamb kaavalla ja kaveriksi tein mustat joustofroteehousut kaaritaskuilla. Kaavana tietenkin muunneltu OB:n saimi :) Kuvassa näemmä vähän huonosti asetellut, mutta aivan symmetriset ovat :)



Taskuun tein peitetikin, jotta se erottuisi himppa selvemmin kuin kaksoisommel, vaikka hyvä sekin. Vaihtelu virkistää!


Pikkumies oli vähän vauhdikas sovituskuvia otettaessa :)