maanantai 23. kesäkuuta 2014

Liivimekkoja muille

Pikkupeikon serkun ristiäisiä vietettiin reilu viikko sitten ja lahjaksi tummatukkaiselle tyttövauvalle ompelin liivimekon. Tiesin että tyttömäiset jutut olisivat mieluisia, sillä perheen esikoinen on poika ja tiesin myös ettei perheen äiti ole pinkin ystävä, joten punainen oli varma valinta :)

Kaikkien liivimekkojen kaavapohjana OB:n essumekko. Puna-valkoraidallinen kangas Lahden kärkkäiseltä.
Koko n.56cm-68cm. Ensin mekko, sitten tunika :)

  

Ihana äitini on virkannut minulle pienen kokoelman eri värisiä kukkasia ja niillä on ihana somistaa vaatteita ♥


Pitsiä olisin helmaan halunnut alunperin laittaa, mutta sitä ei tähän lähtöön löytynyt, joten kokeilinkin peitetikkikoneen yhden neulan muodostaman ketjuompeleen käyttöä reunakoristeena ja sehän toimi paremmin kuin hyvin :)



Ystäväni laittoi jo reilu vuosi takaperin matkaani turkoosin pöllökankaan, pinkin yksivärisen sekä pinkin resorin ja pyysi että ompelisin niistä joskus joutessani hänen tyttärilleen liivimekot.
Noh, eihän sellaista ylimääräistä aikaa tuntunut löytyvän millään, kankaatkaan eivät olleet oikein minun tyylisiä ja ja ja. Tuntui kertakaikkisen vaikealta aloittaa, mutta voi kuinka kevyt olo onkaan, kun nämä on vihdoin tehty! :)
Turkoosista jäi pala jäljelle isomman liivimekon jälkeen, joten itselleni tuttuun tyyliin sommittelin siitä pinkin kanssa aika kivan kokonaisuuden pienemmälle tytölle:) 

Isomman koko n.110cm ja pienemmän n.86cm





Helman tein samalla tyylillä kuin punaisessa liivimekossa.




maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ihka ensimmäinen body ja paljon pieniä housuja

Totta se on, vihdoin ja viimein selätin sisäisen mörköni ja ompelin Pikkupeikolle bodyn!
Ja mikä parasta, siitä tuli ihana!! :)
Nyt mieli vilisee ideoita ja haluaisin ommella näitä paaaljon lisää, ihana uusi aluevaltaus :)

Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni ensimmäisen bodyn royal-tuotteelta kauan sitten ostetusta ihanaakin ihanammasta astronauttitrikoosta, mutta arvatkaa vaan oliko sitä jäljellä enää sen vertaa, että siitä olisi etukappaleen saanut.. No ei ollut ei.
Halusin sen kuitenkin pääosaan, vaikka sitä vähiten bodyssa onkin ja mielestäni tässä onnistuin!
Kaikki muut kankaat tukevat ja tuovat tätä ihanaa kuosia esiin, vaikka sitä on vain palanen etukappaleessa :)

Bodyn kaavana käytin OB:n kisuliinia (6/12) koossa 62cm pienillä muutoksilla.
Lisäsin haarakappaleisiin n.puoli senttiä ja kavensin hihoja, jotka mielestäni olivat turhan leveät.
Toki leikkasin myös tuon etukappaleen kahteen osaan :)
Haaraosan pidennys oli aivan turha, sillä kaava olikin aika reilun kokoinen!  Uskon että tämä body vastaa enemmän 62-68 kuin tiukkaa 62cm.
Yksi kaavan ihanuus on kaula-aukko, jossa ei ole neppareita. Mielelläni en niitä ns. turhaan laita ja koska Pikkupeikolla on siro pää, ei ole mitään ongelmaa saada vaatteita pään yli ilman neppareita tai nappeja.
Ihana kaava ja tulen tekemään tällä vielä monen monta bodya tytölle:)





Peitetikkikoneeseeni olen kyllä enemmän kuin tykästynyt. Ei hyppytikkejä kuin hyvin satunnaisesti paksuissa  kohdissa ja siistiä jälkeä, ei haittaa tehdä tikkauksia vaikka pitkin bodya :)


Kaverina bodylle menee tietty monet housut mutta tässä parit :)
(harmaat ja keltaiset velourit tai joustikset pitää tehdä, jos tämä vaan millään enää syksymmällä mahtuu)


Keltapohjaisen raitatrikoon ostopaikkaa en äkkiseltään muista, ihana pehmoinen, mutta silti raikas sävy :)



Musta kollarikangas on Sampsukasta.

  

 Pientä feikkiä ilmettä antamaan :)


Ja sitten sovituskuvia :)





                        

Tokihan nämä housut sopivat hyvin myös muiden yläosien kanssa.


Tässä vielä parit muut valmistuneet housut. Kaikki housut on saksittu hieman summamutikassa OB:n ruusunpuna leggarikaavan pohjalta. Kokona näissä n.62-68. Suurimmassa osassa niin reilusti pituutta, että resori pidetään aluksi sisään käännettynä.


Tästä niittytrikoosta tykkäsin niin kovin, että uudet oli tehtävä, kun ensimmäiset jäivät pieniksi melkein heti valmistumisen jälkeen. (Sampsukasta ostettu). Kuminauha vyötäröllä ja lahkeensuissa on royal-tuotteen ihanan pehmoinen inka kumppari 2,5cm levyisenä. Ompelin sen ensin saumurilla renkaana kiinni ja taittamisen jälkeen peittarilla. Aika kätevä ja mielestäni kiva tapa, kun aina ei viitsi resoreita laittaa :)



Jny:n kaunista tummankeltaista trikoota tilasin aikoinaan kaksikin palaa peräperää, kun väri oli niin ihana, mutta mistä.. Joudun myöntämään, että kankaita on tullut tilattua niin paljon, että kaikkien alkuperää on vain mahdoton enää muistaa. Raivostuttavinta tämä on resoreiden kohdalla, kun joku hyvä sävy loppuu ja ei tiedä mistä sitä saisi lisää ;)


Tulipahan pitkä postaus, mutta itselläni on niin hyvä mieli varsinkin tuosta bodystä, että ihan kihelmöi ja ompeluttaisi ihan mahdottomasti!! Mutta juuri 4kk täyttänyt pikkupeikko ja 4v esikoinen pitävät huolen, että ihan liikaa tähän harrastukseen ei ole aikaa, onneksi sentä välillä :)

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kolmet pienet housut ja lahjatunika

Otsikko kertoo kaiken oleellisen, mutta tarkennetaan nyt vähän :)
Saimme tuttavapariskunnalta sitterin ja vastalahjaksi lupasin ommella heidän poikavauvalleen housut. Kankaaksi valikoitui Metsolan tummanruskeapohjainen pallojoustis.
Kun kangas kerta saksien alla oli, päätin leikata samalla pöksyt myös omalle ipanalle. Keijuneitojerseystä olin surauttanut jo aiemmin ihanat pienet housut Pikkupeikolle.

Oranssiresoriset menivät lahjaksi ja toiset jäivät kotiin. Ovat taas hieman summamutikassa leikellyt, mutta isommat ovat nafti 68cm ja pienemmät n.62cm

  

Keijuneito jerseystä valmistetut housut ovat myöskin n.62cm ja nämä ovat aivan ihanan tuntuiset, pehmoista luomujerseytä♥ Kangas ikasyriltä


 Siskollani oli tässä tovi sitten synttärit ja mitäs muutakaan minä keksisin lahjaksi, kuin ommella tunikan. Ja tietty edellisenä päivänä, vai olisiko jopa ollut synttäripäivä..hmm..
Bohemian on kaava jota olin jo pitkään halunnut kokeilla ja koska lahjaksi tehtäessä on paras hetki kokeilla uusia kaavoja, päätin testata sitä nyt ;)  Pistaasinvihreä ohut trikoo wexleriltä.