lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kun äidillä lähtee lapasesta

Kaikki lapsia omaavat ja heille ompelevat varmasti tietävät tunteen, kun kutkuttaisi kamalasti ommella itsellekkin, mutta aikaa ei vain tunnu riittävän. Kasvavat lapset tarvis koko ajan lisää vermeitä.
Mutta välillä, ihan vaan välillä sitä iskee pakonomainen tarve ommella edes YKSI vaate itselle, ihan vähän vain. Ja välillä se sitten lähtee lapasesta ja yhdestä tulee kaksi, sitten kolme, viisi, SEITSEMÄN paitaa itselle!
Jep,mä ihan vähän vain kokeilin itselle uutta Summer basic (OB 2/2013) kaavaa ja tein siitä erinäisiä variaatioita ja taisin tehdä sit vielä jokusen muunkin kaavan ja kokeilun :)

Pidemmittä puheita kauhia kasa kuvia:

Ensimmäisenä pläjäys jossa kaikki.


Ihan ensimmäisenä tein tämän paidan ikään kuin kokeiluna. Kangaskin oli joku vuosia sitten Helsingin EK:n palalaarista löydetty ja joka ei oikein vedonnut enää, mutta valmiina vaatteena tykästyinkin!
Summer basic koossa L minimaalisin saumanvaroin. Halusin rennonletkeän paidan, jossa olisi mukava olla. Tästä tykkään, vaikka ruskea kauteni onkin by gone.


 Kangas on niin laskeutuvaa, ettei se pysynyt ryhdissä henkarissa roikkuessaan.

Seuraavaksi sama paita koossa M. Kankaasta tykkään erityisen paljon, harmi kun sitä ei ole enää kun pieni palanen. Samasta tein pari vuotta sitten tunikan, jonka olen unohtanut blogata.. Pitää johonkin väliin ujuttaa siitäkin kuva :)
Ostin tämän vuosia sitten Lahdessa hetken aikaa toimineesta kangaskaupasta, mutta en millään muista nimeä! Anton & Ninaa vastapäätä se kuitenkin oli, jokunen kortteli keskustasta rautsikalle päin.




Seuraavana hihaton muunnos samaisesta kaavasta. Kangas jotain yberlaskeutuvaa ihanan tuntuista lirua Wexlerin palalaarista.




Jatkoin samaisen kaavan muokkaamista topiksi. eli sivumuhkurat pois ja päätietä ja hihansuita avarammiksi. Kangas pehemiältä, juuri minun väristä, mutta tuntuma ei ollutkaan niin kiva kuin olin toivonut. Hieman liian jäykkää ja paksuhkoa?



Taas jatkoin saman Summer basic kaavan pohjalla ja muokkasin siitä perusteepparin ilman "sivumuhkuja" ja hieman A-linjaisena. Kokeilin trikoota kanttauksessa ja käytin käpysen Herra Hirttä, ihana kangas jota marinoin, kun en ole varma mitä siitä tekisin.. 




Tätä ihanaa Chalc stars jerseytä tilasin Selialta lapsille. Hupsista.
Etuosan yläkpl on ns. tissis kaavaa, takaosa ja etu kpl alaosa on h&m:n imetyspaidasta muokkailtu.
Tästä tykkään kovin.


                                                Takaosan tein yhtenäisenä.

Viimeisenä imetystunika tissis-kaavan pohjalta, jonka halusin silputa tuhannen päreiksi monet kerrat työstämisen aikana. Kangas on wexleriltä ostettua superohutta ja HELPOSTI reikiintyvää ja erittäin laskeutuvaa mitälie.
Ihanan tuntuista ja kivan näköistä ,mutta ihan kamalaa ommella..
Virheitä sattui enemmän kun männä vuosina yhteensä, eikä tässä tunikassa ole montaa saumaa jota ei olisi ommeltu vähintään kahdesti, monia paljon useammin. Edessä olevan kaitaleenkin uusin välissä kokonaan. Mutta tämä oli sellainen sisun luoja. Purin hammasta ja päätin tehdä tämän valmiiksi ja käyttökelpoiseksi vaikka väkisin! Ja niin teinkin. 



                                                    Ugh - olen ommellut :)