maanantai 7. huhtikuuta 2014

Ristiäisvaatteet sisaruksille

Meillä oli eilen ristiäiset ja pitihän lapsukaisille ommella asiaankuuluvat vaatteet.
Liian juhlavaa, eli minun mittapuulla ns, kertakäyttöistä vaatetta koko ajan kasvaville lapsille en halunnut tehdä, joten siksi ompelin vaatteet jotka sopivat arkikäyttöön juhlien jälkeen, mutta uusina olivat tarpeeksi siistit myös juhlaan :)

Pikkupeikko sai ylleen mekon joutsentrikoosta, jota ostin Majapuulta. Luonnossa kangas oli paljon ihanampaa kuin kuvassa ja onneksi sitä pieni pätkä vielä jäi :)
Kaava on jälleen oma sovellus, pohjana OB:n essumekko koossa 56cm mutta muuteltu loppupelissä niin paljon ettei kaavasta ole juuri mitään jäljellä. 
Kantinkääntäjäni tekee lähes 15mm kanttia ja koin sen liian leveäksi ja "hallitsevaksi" näin siroon ja pieneen mekkoon, joten päätin vuorittaa yläosan ja lopputuloksesta tuli oikeinkin mieluinen! Helmaan vielä ripaus pitsiä, niin avot :)
Tämä mahtuu varmaan suhteellisen hyvän tovin vielä, mennen tunikana tytön kasvaessa.

Panta on royal-tuotteelta ostettua pitsikuminauhaa, johon ompelin äitini virkkaaman kauniin kukkasen. On ihanaa kun omassa perheessä on taitava virkkaaja, jolle voi esittää toivomuksia ja alta aikayksin on erilaisia tuotoksia valmiina :) Itse olen niin syvällä ompelun maailamassa, että vaikka perusvirkkaus onnistuu ja satunnaisesti joku kukkakin, niin en ole malttanut opetella näiden tekemistä vielä..Joku päivä sitten :)

Mutta nyt puheet sikseen ja kuvia kehiin :)

 



Halusin säilyttää harmaan teeman myös veikan asussa, joten ompelin Kärkkäiseltä ostetusta harmaasta tähtitrikoosta paidan OB:N 104cm Little Lamb kaavalla ja kaveriksi tein mustat joustofroteehousut kaaritaskuilla. Kaavana tietenkin muunneltu OB:n saimi :) Kuvassa näemmä vähän huonosti asetellut, mutta aivan symmetriset ovat :)



Taskuun tein peitetikin, jotta se erottuisi himppa selvemmin kuin kaksoisommel, vaikka hyvä sekin. Vaihtelu virkistää!


Pikkumies oli vähän vauhdikas sovituskuvia otettaessa :) 


3 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Niin suloinen. Ja veikan vaatteetkin ovat kivan siistit ja monikäyttöiset!

    VastaaPoista
  2. Voi apua, miten ihana mekkonen. Tuo panta on vielä pisteenä iin päälle. Ihana <3

    VastaaPoista