torstai 13. helmikuuta 2014

Vauvapeitto tilkkuillen.

Olin jo pitkään ihaillut muiden tekemiä tilkkupeittoja, varsinkin trikoisia ja mietin jo aikaa sitten, että olisi ihana tehdä omalle tulevalle vauvalle kaunis ja lämmin köllöttelyalusta/peitto.
Homma vain tuntui niiin suurelta, etten saanut asiaa ajatusta pidemmälle.. "Viimeinen niitti" oli sitten lapsuudenystäväni Nuppuneulan tekemän vauvapeiton näkeminen. Ei voi sanoa kuin wau! Tykästyin tuohon kauniiseen peittoon todella kovasti ja olihan se alettava suunnittelemaan omaa :)
Sain Nuppuneulalta hyviä vinkkejä, kuten sen että kannattaa käyttää pahvista/kartonkista neliömallia, jonka avulla hahtuvatussilla sitten neliöt kankaille piirsin ennen leikkaamista ja saimpa vielä kasan tilkkujakin, joista piirsin ja leikkasin monta monituista palaa vauvapeittooni,
Kiitos Nuppuneula!♥Värimaailma oli selvä samoin tein ja kaapista löytyikin paljon matskua monista lempparikuoseistani :) Nuppuneula oli ihanan ajattelevainen ja leikkasi minulle korkkaamattomasta kankaastaankin nurkat, jotta sain Hertta nimistä kangasta tulevan vauvamme peittoon, jonka työnimi on ollut Hertta ensimmäisestä ultrasta lähtien ♥

Tämä vauvapeitto valmistui toissapäivänä, päivää ennen laskettua-aikaa ja olen kyllä kovin tyytyväinen :) 
Neliöiden kooksi tein 11x11 ja niitä on 9x7 riviä. Kokoa peitolle tuli n.93cmx74cm

  

Kuten ompeluksiani aiemmin katselleet tietävätkin, olen aika tarkka.. Saumojen tulisi olla mahdollisimman suorassa ja tämänkin peiton kanttaus lähti kerttaalleen kokonaan purkkun ja aloitin homman alusta, kun en ollut tyytyväinen nurjaan puoleen. Nyt on hyvä :)
Päällipuoli on tosiaan trikoota jos en aiemmin maininnut ja taustalla on keltaista tähtifleeceä.


3 kommenttia:

  1. Tästä tuli aivan älyttömän ihana! <3 <3 Kyllä on taas niin tarkkaa työtä. Ja ole hyvä. Oli ilo olla avuksi. :)

    VastaaPoista
  2. Niin ihana vauvapeitto. Mullakin olisi noita tilkkuja niin paljon, että tarviis tehdä tuollaisia. :)

    VastaaPoista
  3. Vautsi! Tää on tosi kaunis, värit sopii hyvin yhteen ja todella siististi tehty :)

    VastaaPoista