keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Jumpsuit ja pari pientä vetoketjuvinkkiä

Tyttäreni työnimi masuaikoina oli Hertta ja tätä käytetään edelleen välillä (luultavasti myös blogin puolella, sillä kasvettuaan vauva ei niin peikolta enää näytä, kuin aivan pienenä), joten tämä ikasyrin sydänvelour oli oiva valinta jumppikseen syksyn tullen.
Olisin kaivannut tätä ihanaa kuosia mangon sävyisenä tai tumman pinkkinä, mutta oli tämä harmaakin ihan kiva ja lilaahan kaupasta vielä löytyykin, joka houkuttelee kyllä kovasti:)

Kaavana käytin OB 1/13 Villikkoa koossa 74cm ja hupun lisäsin saman lehden Tikrutin hupparista. Lahkeista ja hihansuista pätkäisin osan pois ja lisäsin resorit, sekä keskelle lisäsin vetskarin.Niskasauman piilotin trikookaitaleella Villa Kianan ohjeen mukaisesti. Tulee kyllä paljon siistimpi, kun aina ei viitsi vuorellista tehdä.

Ja sitten niihin vetoketjuvinkkeihin, jotka ovat varmaan tuttuja monille, muttei kaikille :)
Lähtökohtana minulla oli valmiiksi kantattu jumppis, johon piti saada siististi vielä veskariVeskarin yläreuna taitetaan vetoketjun etupuolelle (jos tarkkoja ollaan, niin varsinainen yläreuna taittuu sivua vasten), tuohon jää siis pieni mutka/vekki "sisälle". Itse  tykkään aputikata (lue harsia) kiinni, jottei liiku ommellessa.


                                                Takaa näyttää tältä,


Vetoketjua ommellessahan tulee aina eteen kohta, jossa tuo mutikka pitää ujuttaa paininjalan alitse ja  itse (bit slow!?) tajusin vasta nyt käyttää apuna virkkuukoukkua, jolla toimenpide onnistui erittäinkin helposti :)


Valmiina sisäpuoli sitten näyttää tältä, eli siisti tasainen reuna joka näyttää huolitellulta kiinnittämisen jälkeen vaikkei olisi alavaraa.3 kommenttia:

  1. Näppäriä vinkkejä, pitääkin tuota virkkuukoukku-kikkaa kokeilla seuravan vetskarin kanssa. :) Ja ihana jumppis!

    VastaaPoista
  2. Siisti on ja täytyykin kokeilla tota harsimista :)

    VastaaPoista