maanantai 27. lokakuuta 2014

Vaatekaapin täydennystä

Esikoisen virikehoito alkoi taas elokuussa ja kuten lapsilla on tapana, niin kesän aikana humpsahdetaan niin paljon pituutta, että syksyllä ollaan pulassa vaatteiden kanssa, kun pitääkin taas laittaa pitkähihaista-ja lahkeista päälle :)

Nämä siis valmistuivat päiväkodin aloituksen aikoihin ja olleet jo kovassa käytössä.

Tuon ihanan ruskean ribbitrikoon löysin wexlerin palalaarista ja sain sen juuri ja juuri riittämään tähän huppariin, kun pienensin huppua pari senttiä korkeudesta.
Kaava on muokkailtu OB:n Be Carefull Out There 110cm (4/12).
Helman lyhensin ja lisäsin kaksinkertaisen kaitaleen samaa kangasta, myös hihansuu ja hupun reuna on kantattu samalla trikoolla.


Housujen kaavapohjana OB:n saimi(1/09) ja muokkailtu samaan tyyliin, kuin minulla lähes aina, eli sivusaumalliseksi ja taskulliseksi.
Kangas Metsolan minicars.

Hupparit sopivat pojalle hyvin ja ihmetyttää miksi en ole niitä toviin tehnyt. Trikoisena kun tekee, niin eivät ole liian kuumiakaan sisäkäyttöön :)Palapaita on OB:n Let It Be 110cm (6/10) pohjalta tehty. Poika sai valita värit ja alunperin tarkoituksena oli, että sopisi myös noiden keltaisten housujen kanssa, mutta tästä tuli tyyliltään niiin erilainen, etten tiedä sopivatko sittenkään. Poika ei ole vielä suostunut edes sovittamaan.. ;)
Tämä ei jotenkaan ole meidän näköinen edes, ehkä liikaa suoria linjoja? Minähän tykkään rikkoa linjoja ja muokkailla kaavoja, hassutella yhdistelmien ja värien kanssa. Mutta kaarevat linjat ovat "ominta minua" ja sain oikein pakottaa itseni käyttämään viivainta ja tekemään välillä ihan suoria! Tikkaillut olen paljon ja siitä kyllä tykkään :)
Noh, ihan kiva tämä on ja käyttöön tulee varmasti, vaikkei lempivaate olekkaan :)
2 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuo suorien viivojen paita!
    Onko niissä tikatuissa saumoissa jotain tukena? Vai saako silittämällä noin siistä jälkeä, vai mikä kikka sulla on? Siis ettei ne saumat venahda kun tikkaa päältä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elina :)
    Ei minulla kyllä mitään kikkaa (tai tukikangasta) tässä ole,peitetikkikoneella vaan surautan ja hyvä tulee!

    VastaaPoista