torstai 5. heinäkuuta 2012

Triple T for Me

Tällä kertaa kolme T:tä ei tarkoita tähtiä, tereitä, eikä taskuja, vaan tunikoita ja tietty kolmin kappalein :)
Ensimmäisenä jo aikaa sitten valmistunut tunika PaaPiin suunnittelemasta ja ikasyrilta ostetusta leijonainterlockista.
Tätä varten tein aiemmin harjoituskappaleen ja taisin saada aikaan ihan kelvollisen kaavan erilaisia muunnelmia varten :)
Yläosan muotolaskosten takia tunikaa oli aivan mahdoton kuvata muualla kuin päällä, yläosa näytti kertakaikkisen hassulta kurttupussilta pöydälle aseteltuna :)
Olkaimet ja kaitale ovat ruskeaa interlockia hanhelista ja resori mitä luultavimmin royal-tuotteelta.





Seuraavaksi alta viikko sitten valmistunut vihreä tunika.
Tämä seisoi puolivalmiina jonkin aikaa niin ajanpuutteen vuoksi, kuin siksikin että keksin tämän kaipaavan lisäkoristusta ja nakitin ihanan äitini virkkaamaan pieniä kukkasia. Itselläni kun olisi mennyt siihen turhan paljon aikaa.. Ja kerta aikaa ei meinaa olla ompeluun tai bloggaamiseen, niin ei myöskään virkkaamiseen ;)
Tunika on tehty Ompeluelämää rymässä kiertävällä "tissis"kaavalla hieman muokkaillen.
Vihreä ohut trikoo on Wexleristä, kaitaleen musta trikoo Fabriinasta ja musta resori Hannan kankaasta
Nämä kuvat otin heikossa valaistuksessa itselaukaisulla ja näemmä linssikään ei ollut ihan puhdas.
Vähän selkoa silti saanee :)





Viimeisenä ja tällä kertaa kyllä myös vähäisimpänä tissiksen ensimmäinen kokeiluversio, josta tuli oiva kotimekko :) Kangas on paikallisesta kirppikseltä 2€/m ostettua laskeutuvaa ja ohutta luultavasti viskoositrikoota, josta olin pojalle yökkäreitä ajatellut tehdä.  Sitten se päätyikin edullisuutensa takia koekankaakseni.. Palanen vielä jäi, joten eiköhän poikain siitä vielä jotain saa ja toivottavasti kirpparilta löytyisi vielä lisää :) Kangas ei ollut alkuunkana väriseni, mutta todella mukavan tuntuista se on, joten ihana vetää päälle kotona myhjäillessä.
Tätä purin ja tein uskomattoman monta kertaa! En tiedä mikä siinä on, mutta pojalle tehdessä onnistuu suurin osa ihan ok, mutta itselle tehdessä puran ihan solkenaan ja se välillä jää ikävästi näkyviin, kuten tässä kaitaleesta tuli lopulta aivan epämuodostunut, mutta olkoon. Totesin purkaneeni jo niin monta kertaa, että nyt riittää :) Tässä tunikassa tuli kokeiltua rullapäärmäystä ensimmäistä kertaa ja sehän näyttää ihan kivalta, todella tyttömäiseltä :)



10 kommenttia:

  1. Tosi hienot tunikat! Toi leijonatunika on aivan huippu! Kangas <3, kaava <3, istuvuus sulle <3! Ihana siis kokonaisuudessaan! :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja tunikoita! Tuo leijona kangas on kyllä niin täydellinen myös aikuisen päällä!

    VastaaPoista
  3. Ekaa kertaa eksyin blogiisi ja tosi kivoja juttuja löytyikin. Tuo leijonakangas on ihanan pehmeätä, varmaan tunikanakin yhtä hyvän tuntuista kuin näköistä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille :)
    Tanja, kiva että tänne eksyit ja kyllä, tuo leijonakangas on aivan ihanan tuntuista♥

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania tunikoita! Etenkin tuo eka on mun suosikki!

    VastaaPoista
  6. Ekaa kertaa olen blogissasi ja nuo tekemäsi tunikat on aivan ihanan mallisia! Jokainen on juuri sellainen kuin itsellenikin tekisin. Mistä hankit kaavat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos :) Ensimmäisen tunikan kaava on oma muokkaukseni vanhasta kaupasta ostetusta tunikasta. Yläosan piirsin uusiksi, mutta alaosa on vanhasta kopioitu =) Kaks seuraavaa kaavaa ovat FB:n Ompeluelämää ryhmässä kiertävä "tissitunika" omilla muokkauksilla.

      Poista
  7. On upea nähdä, kun taitavat ihmiset ompelevat! Olet supertaitava ja niin hienosti istuvia tunikoita <3

    VastaaPoista
  8. Varsinkin tuo ensimmäinen on ihan mieletön, niin värin kuin mallinkin puolesta. Voi kun olis sellainen kroppa että tuollaiset näyttäis noin hyvältä päällä..

    VastaaPoista